Scheveningen PeeZee
Copyright © 2013 - 2017 by "Peter"  ·  Alle rechten voorbehouden  ·  E-Mail: info@scheveningen-peezee.nl
Niet Commercieel!
Internet Explorer 11
Misschien al ergens gelezen of gehoord: Internet Explorer versie 11 (IE11) is uitgekomen en wordt o.a. via Microsoft Update reeds verspreid. Internet Explorer 10 was/is eigenlijk bedoeld voor Windows 8, maar draait ook prima op Windows 7. Het nadeel van versie 10 in combinatie met Windows 7 was het 'verdwijnen' van het Aero-effekt. Zelf vond ik dat wel jammer, aangezien het toch een mooi grafisch effekt is.

Nadat ik IE11 op zowel een 32-bit én een 64-bit PC heb geïnstalleerd, blijkt het Aero-effekt gelukkig nog te werken. Naast alle (vooral niet zichtbare) veranderingen binnen IE11, blijkt de browser sneller te zijn geworden en doet dus niet onder voor de andere 'snelle' browsers, zoals Google Chrome en Mozilla Firefox.

IE11 kan (behalve op Windows 8-machines ook) worden geïnstalleerd op Windows 7-PC's en -laptops met ServicePack 1. Is ServicePack 1 niet geïnstalleerd, dan laat IE11 zich ook niet installeren. Desgewenst kan men ServicePack 1 hier bij Microsoft downloaden. Meer info over het downloaden staat hier.
Uiteraard zijn er twee versies beschikbaar: de 32-bit en de 64-bit. Ga naar de download-pagina van Microsoft. Vervolgens wordt er een lijst getoond met een handjevol vreemde talen. Scroll naar beneden totdat je de gewenste taal tegenkomt. In dit voorbeeld kiezen we voor (hoe kan het ook anders) Nederlands:
Downloaden en installeren Internet Explorer 11
Kies de 32-bit-versie of de 64-bit-versie, afhankelijk van het gebruikte besturingssysteem en klik daarna op 'Download'. Volg de verdere instrukties. Is het downloaden gereed, klik dan op 'Uitvoeren' en volg wederom de instrukties. Na de installatie dient de PC/laptop opnieuw te worden opgestart.
Om te kontroleren welke versie je nodig hebt: ga naar je bureaublad en klik met de rechtermuis op 'Deze Computer' en kies dan 'eigenschappen'. Bij het gedeelte 'Systeem' is dan af te lezen welke versie is geïnstalleerd:
Start na het herstarten van de PC/laptop Internet Explorer. Desgewenst kan men kontroleren of versie 11 inderdaad is geïnstalleerd:
- klik rechtsboven op het 'tandwiel' (oftewel, het menu 'Extra'):
- kies in het getoonde menu 'Over Internet Explorer'
- vervolgens wordt (als alles goed is gegaan) de volgende informatie gepresenteerd:
Tip: haal het vinkje weg bij 'Nieuwe versies automatisch installeren' en klik daarna op 'Sluiten'. Aangezien een nieuwere versie niet altijd een betere hoeft te zijn (zoals we hebben gezien bij de update van versie 9 naar 10), voorkomen we hiermee wellicht de nodige problemen.

Veel plezier met Internet Explorer 11.