Scheveningen PeeZee
Copyright © 2013 - 2017 by "Peter"  ·  Alle rechten voorbehouden  ·  E-Mail: info@scheveningen-peezee.nl
Niet Commercieel!
Samsung S Planner© synchroniseren met Oulook.com©
Volg de aanwijzingen en vul de juiste gegevens in. De details worden in deze tutorial niet beschreven, aangezien e.e.a. mijns inzien wel duidelijk zal zijn. Overbodig om te vermelden dat je je nieuwe e-mailadres, paswoord en beveiligingsvraag (met antwoord) voor jezelf noteert.

Nu we in het bezit zijn van een Microsoft-account (of er al één hadden) gaan we dit zodanig configureren dat dit gaat samenwerken met de app S Planner van Samsung. De eigenlijke reden dat we dit willen koppelen, is dat we de agenda vanaf meerdere apparaten (smartphone, laptop of PC) kunnen bekijken en afspraken kunnen toevoegen, verwijderen of aanpassen. Je kan op deze manier de agenda met je partner, het hele gezin, de familie of de regering delen.


Agenda delen.
Zoals gezegd, gaan we onze agenda delen. Omdat een Samsung-smartphone op Android draait, zullen de meeste Android-toestellen een Gmail-account hebben. Daar gaan we in dit voorbeeld dan ook vanuit. Mocht je na het aanmaken van het Microsoft-account de betreffende browserschermen weer hebben afgesloten: klik hier om (weer) in te loggen op de Outlook-agenda.

Die ziet er dan ongeveer zo uit:
Om te beginnen gaan we er vanuit dat de gebruiker van S Planner nog geen Microsoft-account heeft, oftwel een e-mail-account dat eindigt op @hotmail.com, @hotmail.nl, @live.nl of @outlook.com. Dus starten we eerst met het aanmaken van het account.

Klik op deze link om naar de Windows Live Calendar te gaan.
Klik vervolgens op '
Maak er een ' om een account aan te maken.
Vul om te beginnen nu het e-mailadres in van jouw eigen Gmail-account en maak jezelf Mede-eigenaar. Klik daarna op de knop 'Delen', waarna je in de linkerkolom onder Machtigingen het ingevoerde e-mailadres zal terugvinden.

Voer hierna desgewenst het Gmail-adres in van je partner, levensgezel, konijn en iedereen die mag weten wat je uitspookt. Iedereen die de instelling mede-eigenaar krijgt, kan dus afspraken toevoegen, wijzigen of verwijderen.
Om de agenda te delen, klikken we linksboven op Delen en klikken we daarna op de naam van onze agenda:
Instellen S Planner op de Samsung smartphone.

Uiteraard starten we de app S Planner en drukken we daarna linksonder op de menu-knop. De volgende opties worden getoond:
Druk nu op Sluiten om terug te keren naar de agenda.
We kiezen voor de menu-optie Agenda's, waarna we voor de optie Account toevoegen kiezen:
Hier vullen we de gegevens in m.b.t. het Outlook.com-account en volgen we de aanwijzingen in het scherm:
Vervolgens kiezen we de optie Microsoft Exchange ActiveSync-account:
Indien alles naar wens is ingevuld, kan men via het menu de optie Synchroniseer kiezen om de Outlook-agenda te synchroniseren (indien er natuurlijk reeds een afspraak was ingevuld).
Afsluitend nog enkele opmerkingen.

Het zou voor de gebruikers van Windows Live Mail natuurlijk prettig zijn geweest indien de afspraken van de Outlook-agenda ook in de kalender/agenda van Windows Live Mail konden worden gelezen, dan wel worden toegevoegd, gewijzigd of verwijderd. Mijn eigen ervaring is, dan men wel een afspraak in de kalender/agenda van Windows Live Mail kan toevoegen, waarna deze afspraak  na synchronisatie in S Planner ook zichtbaar wordt, maar indien men in S Planner een afspraak toevoegt, dat deze in de kalender/agenda van Windows Live Mail NIET zichtbaar wordt. Wellicht heb ik iets over het hoofd gezien, of een instelling niet naar behoren gekonfigureerd. Mocht je daarover ideeën of tips hebben, dan verneem ik dat graag via een mailtje (waarvoor bij voorbaat hartelijk dank!). Zelf gebruik ik Windows Live Mail 2012.


21-05-2016