Scheveningen PeeZee
Copyright © 2013 - 2017 by "Peter"  ·  Alle rechten voorbehouden  ·  E-Mail: info@scheveningen-peezee.nl
Niet Commercieel!
Windows Live Mail 2011/2012
Het lijkt er dus op dat je € 69,00 bespaart, maar na een jaar krijg je alsnog een rekening. Deze is dan wel voor het jaar daarna, maar dan zit je wel aan een abonnement vast van € 69,00 per jaar.


3. Microsoft Office Outlook 2016 apart aanschaffen.
Dit is dan een eenmalige aanschaf, maar die kost je dan wel
€ 135,00. Tenminste, bij de webshop van Microsoft. Het is een oplossing, maar wel een dure. Access, Excel, Powerpoint en Word zijn dus NIET inbegrepen!


4. In het geval je een smartphone en/of tablet hebt.
Installeer dan de gratis app Outlook.com van Microsoft via de PlayStore of AppStore. Evenals de app Outlook.com in Windows 10 is dit geen mooie oplossing, maar je kunt in ieder geval je mail behandelen.
Voor de geïnteresseerden van de nieuwe Outlook 2016: hier een link naar de website van Microsoft waar alle nieuwe features van dit programma worden getoond.
22-05-2016
E-mailadressen met een andere providernaam achter de '@' kunnen dus nog wel worden verwerkt via Windows Live Mail. Zoals Microsoft in zijn mail adviseert, zou het beter zijn om over te stappen naar Windows 10 (voor zover men dat nog niet heeft gedaan). De mail-app Outlook in Windows 10 is mijns inziens niet het mooiste of beste alternatief. Misschien handig als je op een Windows 10-tablet of laptop met touchscreen werkt, maar de functionaliteit die men in Windows Live Mail aantreft, is niet meer terug te vinden.
Veel gebruikers van Windows Live Mail zijn reeds overgestapt op Windows 10 en tot op heden werkt Windows Live Mail ook prima op dit besturingssysteem.


Alternatieven.

1. De e-mail online behandelen.
Dit doe je door hier in te loggen met je Microsoft-account. Zet desgewenst deze link in je favorieten.


2. Overstappen op Office 365 Personal.
Dit is dus één van de tips die Microsoft in z'n e-mail voorstelt. Klik hier om naar de Microsoft-aanbieding te gaan.
Microsoft stuurt momenteel wederom een e-mail met daarin de informatie over het feit dat e-mailadressen die eindigen op @hotmail.com, @hotmail.nl,  @live.com, @live.nl en @outlook.com niet meer via het mailprogramma Windows Live Mail zijn te verwerken.